In de visagie is er een onderscheid te maken in verschillende types, het zomer-, herfst-, winter-, en lentetype. Omdat het nu november is en dus herfst, lijkt het me toepasselijk om met dit type te beginnen. De naam zegt het al, bij het herfsttype moet je denken aan alle kleuren van de herfst, de warme bruin, oranje, groene en goudtinten.

Haar

Kenmerkend voor het herfsttype is het met warme tinten (donker)bruine , roodbruine of honingblonde haar.

Foundation

Het herfsttype heeft een warme en lichte huid, met gelige ondertoon, die zon beter kan verdragen. De huid kan soms best licht zijn en eventueel rossige zomersproeten hebben. Kies dus voor een foundation met warme, beige of gelige ondertoon. Een rozige ondertoon zal je geen goed doen. Zorg zoals altijd dat de foundation niet donkerder is dan je eigen kleur, gebruik dezelfde tint als je huid of eventueel eentje lichter.

Blush

Gebruik abrikoos, perzik of bruintinten en laat roze tinten achterwege.

Ogen

Het herfsttype heeft vaak (donker)bruine, goudbruine, lichtgroene of olijfgroene ogen. Dit accentueer je het mooist door bruine, pruim paarse, beige, warm rode, zacht oranje, gouden, koperen of bronzen oogschaduwkleuren te gebruiken.

  

Mond

De mooist lipstick -of lipglosskleuren voor het herfsttype zijn: bruintinten, oranje, abrikoos, perzik of rood.
Ook hier geldt dat je warme tinten moet gebruiken en liever geen (paars)roze tinten.

Kleding

Om je look af te maken, draag het liefst iets in de kleuren: oranje, paars, terracotta, kakigroen, kiwigroen, zonnebloemgeel, okergeel, roestbruin of goud. Dit alles zal het herfsttype het best doen uitkomen en laten stralen!

Later zal ik ook het winter-, lente-, en zomertype uitlichten!



Leave a Reply.